Marhuľové jadrá

Úvod Články a zaujímavosti Marhuľové jadrá

Marhuľové jadrá sa nachádzajú vo vnútri marhuľovej kôstky a majú silnú horkú chuť. Tvoria dôležitú súčasť stravy ľudí kmeňa Hunza, známych pre svoju dlhovekosť. Vitamín B17 (amygdalin) dáva jadrám ich horkosť a transformuje sa do kyanidu v tele. Kyanid je jedovatý vo väčších množstvách, ale užitočný v miernom množstve (až 10 marhuľových jadier za deň), pretože slabé a choré bunky (napr. rakovinové) nie sú schopné ho metabolizovať a tak nedokážu prežiť.

 

Marhulove jadra

 

 

Vitamín B17 je tiež spojený so znížením krvného tlaku a upokojujúceho účinku pri bolestiach s artritídou. Marhuľové jadrá obsahujú široké spektrum antioxidantov, ktoré neutralizujú účinky voľných radikálov, zodpovedných za predčasných známky starnutia.

 

Benefity užívania marhuľových jadier:

  • neutralizujú škodlivé voľné radikály,
  • potláčajú príznaky predčasného starnutia,
  • podporujú vylúčenie hlienu z tela,
  • sú jedným z mála zdrojov vitamínu B17.

Tip na recept: Marcipán

Pomelte najmemno mandle a marhuľové jadrá, a pridajte agáve sirup, až sa získate silnú, nelepivú hmotu (štruktúru marcipánu). Vytvarujte alebo stláčajte na pekáč. 

 

HappyBio.sk Informácie Možnosti platby Možnosti dopravy Kontaktuje nás
 
Mastercard Maestro
Visa Visa Electron
PayPal Diners Club
Tatrapay
 Zasielkovna.sk
 DHL Parcel
Slovenska posta


MATERRA, s.r.o.

Narcisová 22
900 42  Dunajská Lužná
Tel: 00421/903 129 399

info@happybio.sk
Bratislava

IČO: 50149253

DIČ: 2120189731

IČ DPH: SK2120189731

Copyright 2016 - 2019 © HappyBio.sk