Kakaové maslo

Kakaové maslo sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré sú mleté na hustú pastu, z ktorej sa oddelí tuk. Takto vznikne kakaové maslo. Pri teplotách do 35 ° C má pevné skupenstvo, zatiaľ čo pri vyšších teplotách sa zmení na kvapalinu. 

 

Kakaove maslo

 

Nenasýtené mastné kyseliny tvoria 57% až 64% kakaového masla. Prítomná je najmä kyselina stearová, ktorá nemá vplyv na hladinu cholesterolu v krvi a je premenená na nenasýtené omega-6 kyseliny v pečeni. Kakaové maslo neobsahuje cukry ani proteíny, ale obsahuje vitamín E a draslík, čo sú jediné prítomné stopové prvky.

 

Kakaové maslo je kľúčovou zložkou čokolády, je tiež vynikajúci ako prísada v akomkoľvek dezerte. Používa sa tiež na pleť, pretože zvlhčuje pokožku a zanecháva ju jemnú a hodvábnu. V lete je kakaové maslo obzvlášť vhodné na pokožku po splálení slnkom. 

 

Benefity kakaového masla:

  • je rýchly zdroj energie,
  • neobsahuje žiadne transmastné kyseliny,
  • hydratuje a vyživuje pokožku,
  • vhodný na opaľovanie,
  • znižuje viditeľnosť jaziev a strií.

Tip na recept: Horúca čokoláda

  • 1 hrnček rastlinného mlieka (mandľového, z lieskových orechov, ryžové mlieko a pod.)
  • 1 zrelý banán
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 lyžička maca prášku
  • 1 polievková lyžica rozpusteného kakaového masla

Zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri, oslaďte agáve sirupom alebo Mesquite práškom. 

 

Kúpiť kakaové maslo >>

HappyBio.sk Informácie Možnosti platby Možnosti dopravy Kontaktuje nás
 
Mastercard Maestro
Visa Visa Electron
PayPal Diners Club
Tatrapay
 Zasielkovna.sk
 DHL Parcel
Slovenska posta


MATERRA, s.r.o.

Narcisová 22
900 42  Dunajská Lužná
Tel: 00421/903 129 399

info@happybio.sk
Bratislava

IČO: 50149253

DIČ: 2120189731

IČ DPH: SK2120189731

Copyright 2016 - 2019 © HappyBio.sk